Translate

miercuri, 19 aprilie 2017

Mimetismul politicienilor si barbaria distructiva

Astazi voi aborda un subiect care mi-a atras atentia odata cu ideea constituirii consultantilor fiscali.
Mimetismul o modalitate de a imita mediul in care traiesti pentru ati asigura supravietuirea sau pentru a vana fara a fi detectat ca dusman, de posibilele victime, este o caracteristica definitorie a politicianului de azi care trebuie combatuta cel putin prin cunoasterea fenomenului in sine.
Mimetismul s-a remarcat la revolutia din 89, cand fostii activisti de pe langa Ceausescu au imbracat ura populara si l-au ciuruit pe acesta si inca multe alte victime, activistii fiind deghizati in revolutionari care au aparut la TV. Vazand insa ca exista si revolutionari adevarati, barbarii comunisti au inventat prin lege niste revolutionari falsi dar platiti sa se dea revolutionari.
Mimetismul a continuat in Sindicate prin parazitarea acestora cu falsi lideri de sindicat, in media, prin inventarea de televiziuni si ziare care sa mimeze libertatea de exprimare.
Mimetismul a continuat peste tot. S-au inventat facultati care au dat diplome la gramada, barbarii temandu-se grozav de intelectualii adevarati, au inventat intelectuali.
Mimetismul a ajuns la pensionari. Vazand ca exista un sistem de pensii si ca el poate fi alimentat de la buget fara probleme, au deschis robinetul pensionarilor in masa, ca apoi sa inventeze pensiile speciale pentru pensionarii speciali.
Ce este de remarcat la acest fenomen este caracterul de masa a celor care au fost manipulati prin mimetism.
Resursa principala pentru functionarea mimetismului a fost accesul nelimitat la bugetul national.
Orice activitate care ar trebui sa duca la progresul tarii este franata prin mimetism.
Se mimeaza grija fata de fonduri europene prin falsi consultanti de accesare a acestor fonduri, se mimeaza reprezentarea in parlamentul european prin selectia unor persoane care executa comenzi in afara intereseului national.
Se mimeaza economia de piata prin exacerbarea consumului in defavoarea liberului schimb.
Masa de manevra inculta este aproape nelimitata atunci cand vine vorba de foloase fara munca sau fara contributie intelectuala. Falsii democrati aplica principiul din societatea comunista multilateral dezvoltata , fiecaruia dupa nevoi, de la fiecare dupa posibilitati.
Mimetismul merge pana acolo in cat fiecare prostovan gaseste o motivatie sa se creada domn. Se cauta chiar cu insistenta ca sa existe un motiv de-a dreptul hilar ca un dobitoc sa se creada domn. Daca esti un caraus de peturi esti un domn daca ai copii pentru ca esti platit de stat ca asistat social si ca fabricant pentru rasa umana, da esti un domn pentru ca ai cartela la telefonul mobil. Daca esti un sclav oarecare, dar ai masina pe care o tii in parcare toata ziua, sau stai blocat in trafic, sau mergi din groapa in groapa se cheama ca esti un domn.
Am ajuns o tara de domni care umbla printre gunoaie pentru care trebuie sa platim.
Toata aceasta rupere in figuri barbare se bazeaza pe banii de la buget.
Acum se mimeaza grija pentru salarizarea unica. Unica este doar prostia si ea este cea mai bine platita.
Ai emigrat in masa esti un om aparent liber. In fond mocirla de acasa este aceiasi i-ar unde ai ajuns esti un strain.
Mimetismul fabrica reprezentanti in diaspora pentru a controla fenomenul.
Mimetismul a ajuns in biserici. Mimam credinta prin lideri politici care nu conteaza ca au facut puscarie daca sunt credinciosi. Si daca avem clopotul cel mai mare din europa desigur suntem si cei mai credinciosi. Avand o cladire a parlamentului uriasa si o catedrala la fel, mimetismul democratic se intalneste cu cel religios si constituie cel mai mare mimetism care a fost conceput vreodata. Se mimeaza democratia intr-o societate comunista barbara dar bine deghizata in mase de credinciosi pupatori de moaste.
In fabrici se mimeaza productia care nu este decat un mod de a spolia resursele nationale in favoarea unor interese care nu au nici-o legatura cu scopul productiei in sine. Lideri barbari lipsiti de pregatire tehnica conduc masini de facut lucruri pentru uzul prostimii, lucruri care au fost inventate de cineva dar care si-au pierdut ratiunea initiala de a fi.
In aceasta societate de consum al prostimii, singurul mecanism care pare ca functioneaza este consumul planificat pentru prosti. Prostilor le plac produsele bine ambalate care ii fac sa se simta domni pentru ca au intrat in posesia lor.
Ratiunea pentru care exista un lucru s-a pierdut. Consumul este facut pentru a creste credinta individului ca a ajuns un domn. Nu conteaza mizeria din jurul tau daca ai in fata un obiect straluicitor care iti apartine.
Incercand sa ne strecuram in aceasta lume falsa, ne lovim mereu de gunoaiele pe care le genereaza. Cu cat creste numarul de prosti cu atat lumea devine mai alambicata, legile se contrazic,  si respectul fata de valoare scade.
Acum peste acest tablou sumbru vine si ideea ca s-a descoperit consultantul de succes, un gest mimetic obisnuit care imbraca in haine grotesti meseria de consultant financiar. Piata libera si istoria au facut sa apara profesiile libere de consultanti finaciari, oameni care fac legatura intre piata financiara si indivizi. Consultantii ca si revolutionarii adevarati se vor a fi inlocuiti de catre barbari, cu indivizi platiti, care sunt de fapt niste perceptori, asa cum esau pe vremuri, si care aveu rolul de a lua birul de la populatie. Ca si pana acum sub haina unui spirit liber se va ascunde un ticalos. Aceasta ura bolnava impotriva libertatii individuale este de inteles intr-o lume de prosti, care nu gasesc alta cale decat prefacatoria si minciuna, pe care de altfel le-au invatat in scolile care mimeaza scoala.
Atunci cand nu poti fi cineva mimezi ca esti. Din pacate aceasta boala este sustinuta de progresele stiintei si tehnicii moderne care au facut ca oricat de prost ai fii, sa poti mima ca gandesti, prin utilizarea mijloacelor moderne de productie si de comunicare. Azi nu mai conteaza ca un calculator a fost facut initial pentru mediul stiintific. El va fi folosit pentru comunicare de un om care nici nu stie sa scrie bine si il va ajuta pe acesta la tabla inmultirii. Logica s-a piedut si scopul la fel. A ramas doar bunul in sine care a creat locuri de munca pentru milioane de oameni care mimeaza in fata lui gandirea.
Aceasta lume a bunurilor fara sens, creeaza o presiune foarte mare asupra libertatii individuale. Libertatea este pandita peste tot de prostovani cu false valente intelectuale care vor sa obtina fara munca ceva.
Furtul ajunge astfel sa se vrea legiferat ca fiind o fapta ilegala doar de la o suma incolo, votul este doar o alta posibilitate de furt care devine ilegala doar de la o alta suma in sus.
Barbarii nu cred in libertatea individuala si nici in fonduri de pensii sau conturi de economii. Ei sunt prosti dar cand se uita in jur prind curaj si se inconjoara de prosti ca ei pusi pe demolat lumea in favoarea lor. Capacitatea distructiva este acoperita de mimarea dorintei de a construi. Blocurile sunt termoizolate si se lauda de parca le-ar fi construit de la 0. Orasul este plin de lumini si reclame dar apa este extrem de scumpa si serviciile la fel. In mediul rural producatorii agricoli sunt in afara retelei lor financiare care nu are nevoie de bunuri agricole de calitate ci de bunuri ieftine chiar daca sunt toxice. Mimetismul o minciuna generalizata ne face sa ne simtim domni daca suntem suficient de prosti sa si credem ca suntem.
Un politician va da mana cu tine zambind. Nu il intereseaza de loc persoana ta. Esti un prost si un domn in acelasi timp pentru ca a dat mana cu tine si ti-a zambit.
Aceasta lume mimetica este o boala care trebuie vindecata, intelegend ca nu este suficient sa te prefaci ca esti cineva, ci trebuie sa fii. Daca esti doar un fals atunci si lumea din jurul tau este un fals si pretul unei lumi bazate pe fals este saracia si boala. Trebuie sa schimbam acest mod de comportament si sa gasim repere sanatoase care ne scot din aceasta mocirla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sper sa putem comenta impreuna

Stramosii

Stramosii