Translate

joi, 16 octombrie 2014

Ienuparul vindeca bolile pulmonare si infectiile urinare

Ienuparul vindeca bolile pulmonare si infectiile urinare
Ienuparul, raspandit in mai toata Europa si in Asia, pana sus, in Himalaya, este un conifer rezistent atat la cele mai puternice geruri, cat si la caldurile cele mai mari. Se spune ca ienuparul nu are preferinte pentru un anumit sol, adica nu este mofturos. La noi, creste mai ales prin zonele muntoase din Apuseni si Podisul Transilvaniei.
Fructele de ienupar, mari cat un bob de mazare, aromate, cu un usor gust dulceag, sunt niste bobite rosii care, la coacere, au o nuanta neagra-albastrie. Boabele de ienupar se recolteaza din august, cand incep sa se coaca, si pana la inceputul iernii. Acele si ramurele tinere se culeg din luna aprilie si pana in iunie.

Ca planta medicinala, ienuparul trateaza si vindeca bolile aparatului respirator, infectiile urinare, reumatismul, guta, raceala, bronsita, bolile de piele si de ficat, ajuta la eliminarea pietrei de la vezica urinara. Fructele de ienupar pot fi un remediu natural in caz de anemie, artrita si lipsa poftei de mancare, asigurand o buna functionare a intregului organism.

Uleiul de ienupar, care se gaseste la magazinele de produse naturiste ori la plafar, favorizeaza eliminarea acidului uric si a altor toxine din organism, fiind cunoscut si ca un purificator al sangelui. Astfel, el este util atat in caz de obezitate, retentie de apa, cat si in indepartarea celulitei prin comprese, masaj ori bai.

Intern, uleiul de ienupar face minuni in afectiunile bronhice si pulmonare. Se iau cate trei - cinci picaturi, de doua ori pe zi, in cure de cate 14 zile, cu pauza de alte 14 zile. Acelasi ulei poate fi folosit si extern, in masaje. Intr-o suta de ml de ulei de masline ori floarea soarelui se dizolva 3 ml de ulei de ienupar. Dupa omogenizare, se maseaza usor pieptul.

Uleiul, astfel preparat pentru masaj, se recomanda si pentru calmarea durerilor reumatice, care devin de nesuportat mai ales cand vremea este urata. In caz de guta, uleiul se foloseste sub forma de bai la picioare ori comprese.

Pulberea si tinctura, inca doua forme sub care poate fi folosit ienuparul, potenteaza alte virtuti ale plantei.

Pulberea din fructe de ienupar se obtine macinand bobitele bine uscate prin rasnita de cafea. Pulberea se pastreaza in borcane de sticla, inchise ermetic, la loc rece si intunecos. Se macina atata pulbere cat se consuma in doua saptamani, perioada dupa care uleiurile volatile se evapora. Se ia cate o lingurita rasa de pulbere de trei ori pe zi, pa stomacul gol, in caz de lipsa a poftei de mancare ori dispepsie.

Bun si in caz de pietre la rinichi

Ienuparul este unul din cele mai puternice remedii naturiste cu efect diuretic, antiseptic reno-urinar si depurativ din flora noastra, de aceea tinctura preparata din boabele sale se recomanda in caz de guta, infectie urinara, infectie cu candida, obezitate, pietre la rinichi, retentie de lichide. La nevoie, se administreaza cate o lingurita de tinctura de ienupar, de patru ori pe zi, in cure de cate 18 zile, urmate de alte 10 - 12 zile de pauza.

Tinctura de ienupar se poate prepara in casa din 15 linguri de pulbere peste care se toarna doua pahare de alcool alimentar si un pahar de apa. Se agita bine vasul si se lasa la macerat timp zece zile, dupa care se filtreaza si se pastreaza la rece si intuneric, in sticle mici, de culoare inchisa. Tinctura astfel preparata se foloseste timp de doi ani de la data cand au fost culese fructele.

Sa avem sanatate Sursa ziare.com

Un tânăr din județul Sălaj a renunțat la viața sa de la oraș și s-a apucat de produs lapte medicinal.

Viorel Ghiuruţan are în prezent 400 de capre pe care le paşte în zone muntoase,  pe pajiștile unde cresc natural plante medicinale. 

Asta face ca laptele obţinut să aibă proprietăți deosebite pentru că provine de la animale care mănâncă doar astfel de verdeață.

Ghiuruţan s-a apucat de produs lapte medicinal fiind inspirat de Prinţului Charles al Marii Britanii, pe care l-a auzit vorbind despre păşunile naturale din România, unice la nivel european, unde cresc plante medicinale în mod natural.

În ceea ce privește vânzarea produsului, acesta nu se găsește deocamdată pe rafturile magazinelor, iar crescătorul de capre nici nu vrea să audă de industrializarea laptelui, despre care susține că poate fi obţinut numai manual şi doar înr-o anumită perioadă a anului, când plantele medicinale se regăsesc pe pajiştile situate la marginea judeţului Sălaj, la graniţa cu județul Cluj.

“Nu-i totuna să iei un lapte dintr-o furajeră intensivă, cu stimulator de producţie de lapte. Animalul ăla va procesa furajul pe care-l mănâncă şi va da laptele în consecinţă, a ceea ce mănâncă, şi nu-i totuna ca animalul în păşune să mănânce scoartă, să mănânce spini, să mănânce frunze, să mănânce flori. Dacă-i spui cuiva şi zice ‘dom’le, dar de ce?’ Dacă este o păşune preponderentă cu spânz sau cu scaiul vânăt, sunt oameni care se chinuie să facă antibiotice din scai vânăt. Animalul ăsta îl mănâncă şi el procesează ceea ce mănâncă şi se regăseşte într-o anumită cantitate şi în lapte. Deci ăsta e antibioticul natural”, a explicat Viorel Ghiuruţan

miercuri, 8 octombrie 2014

Trandafirată cu miere și lămâie.

Trandafirată cu miere și lămâie.

Sunt atât de multe posibilități când vine vorba de băuturi răcoritoare fermentate, încât mă mir că popularitatea socatei nu este amenințată, măcar din când în când. Florile de păpădie, violete, toporași, vinariță, trandafiri, măslin dulce (Osmanthus), hibiscus sau măceș sunt excelente pentru obținerea unor sucuri naturale, fără fierbere.

Unele dintre acestea pot fi făcute inclusiv din petale uscate - cum este cazul meu astăzi - petale pe care le-am cules și le-am întins pe hârtie, la umbră, acum câteva săptămâni, când trandafirii cățărători erau încă în floare.

Tot ce aveți nevoie este:

⋆ un borcan încăpător cu apă proaspătă de fântănă sau izvor (eu am folosit unul de 8 litri) /puteți folosi și apă plată, dar nu recomand apă de la robinet, căci are clor și împiedică desfășurarea procesului de fermentație
⋆ 800 de grame de miere
⋆ 2 lămâi
⋆ 12-14 flori de trandafir (uscate sau nu)

Pasul 1. Spălați bine petalele proaspete. Dacă vă gândiți să puneți petale la uscat, aveți grijă să le spălați înainte de-a le întinde pe hârtie. Este necesar să le lăsați câteva zile la umbră, amestecându-le cu mâna zilnic, încât să nu putrezească și să se usuce uniform. Apoi le puteți depozita în săculeți sau cutii și le puteți folosi oricând în săptămânile ce urmează.
Pasul 2. Adăugați în borcan petalele, sucul de la lămâile stoarse, mierea și turnați apă cât să se acopere totul. Lăsați acest amestec la macerat pentru o zi.
Pasul 3. A doua zi umpleți borcanul cu apă și acoperiți cu o farfurioară (nu capac), încât conținutul borcanului să poată respira. Lăsați-le la fermentat cam 3 zile (până veţi observa că petalele şi-au pierdut culoarea), amestecând de două ori pe zi cu o lingură de lemn.
Pasul 4. Strecurați trandafirata printr-o sită sau țesătură și turnați-o în sticle cu capac, pe care le puneți la rece.

Savurați cu plăcere!
Sursa Ierburiuitate

detoxifiere

Pe ehow.com, editorul Shauna Osborn ne face cunoscuta o reteta detoxifianta speciala ce curata ficatul de toxine in numai o zi. Licoarea trebuie sa fie proaspat preparata si consumata dimineata, la scurt timp de la prepararea sa. Reteta poate fi facuta o singura data sau trei zile la rand, autoarea recomandandu-ne sa evitam cafeaua si alcoolul cu cel putin 3 zile inainte de detoxifiere.

Ingrediente:

    1 ceasca de suc natural obtinut din coacaze (atentie, sucul trebuie sa fie organic, fara indulcitori sau alti aditivi chimici. Daca nu il preparati in casa, atunci il puteti achizitiona din magazinele bio)
    sucul proaspat de la 2-3 lamai sau 1 lingurita de sofran pudra
    1 ceasca de apa plata sau filtrata / apa pura de izvor
    1 catel de usturoi
    1 lingura de ulei de masline extravirgin
    1 cm de radacina de ghimbir proaspat

Se zdrobeste catelul de usturoi, urmand ca toate ingredientele sa se amestece cu ajutorul blenderului. Se zdrobesc ingredientele pana cand se obtine un smoothie omogen. Bautura obtinuta se bea incet, pe stomacul gol, dupa care se consuma un pahar cu apa. La o ora de la consumarea acestei bauturi detoxifiante, poti consuma un ceai cald de plante. Autoarea ne sfatuieste sa consumam multe lichide pe parcursul acelei zilei, in special apa, recomandandu-ne in schimb sa evitam consumul de alcool sau cafea.

Follow us: @Kudika_ro on Twitter | www.kudika.ro on Facebook
Aceasta bautura revitalizeaza, tonifica si energizeaza organismul. Este drept ca bautura poate avea si efecte secundare, insa “odata ce toxinele sunt eliminate din organism, apare si senzatia de bine fizic si de bucurie”, afirma autoarea. “Curatarea ficatului cauzeaza adesea manie, tristete si o stare generala de iritabilitate in timpul procesului. Eliminarea toxinelor poate cauza dureri de cap, o febra usoara si urinare frecventa.”

Sursa reteta: ehow.com

Follow us: @Kudika_ro on Twitter | www.kudika.ro on Facebook

marți, 7 octombrie 2014

Secretele unei tinereţi veşnice

Oare ne-am gândit la 20 de ani, cum vom arăta şi cum ne vom simţi la 50 de ani, sau la 60 sau 80 de ani? Foarte puţini au făcut-o şi asta este o greşeală enormă, deoarece la orice vârstă putem să facem ceva pentru a ne prelungi tinereţea.
Trist dar adevărat, îmbătrânirea începe la 30 de ani. La această vârstă pielea noastră începe deja să-şi piardă din elasticitate, devenind mai subţire, mai rigidă, glandele sebacee produc treptat tot mai puţin sebum, iar masa musculară începe şi ea să scadă. Dacă nu facem nimic, într-un deceniu dispar cam 3 kg de masă musculară, ea fiind înlocuită de ţesuturi adipoase. Sistemul nostru imunitar produce un număr tot mai mic de anticorpi, noi fiind tot mai predispuşi la îmbolnăviri. Volumul plămânilor se reduce de asemenea de la 5 litri (la 30 de ani) la doar 3 litri (la 60 de ani). Aceste procese naturale de îmbătrânire nu pot fi împiedicate complet, dar cu siguranţă ele pot fi încetinite în mod eficient.
1. Persoanele care pot dormi mai mult, întineresc pe zi ce trece, ele nu au nevoie de pilule de frumuseţe.
Timp de 9 ore, cât ar trebui să ţină somnul, visele le purifică sufletul, iar hormonii le repară celulele. Pentru ei, celebra melatonină e purtătoarea secretului tinereţii. În SUA milioane de oameni (mai ales cei care fac nopţi albe) înghit cantităţi uriaşe de melatonină, comercializată în pilule, pentru a preveni cancerul, pentru a lupta cu depresiile psihice şi insomnia şi pentru a-şi conserva tinereţea.
În Europa medicii avertizează împotriva consumului de melatonină, produsul de origine americană fiind insuficient experimentat. Noi putem însă apela la minunatele remedii pe care le oferă natura şi care au acelaşi efect: ceaiurile de odolean, leurdă, sunătoare şi gălbenele cresc valorile melatoninei, la fel ca şi frumoasa lumină a zilelor senine de primăvară, întrucât secreţia de melatonină este strâns legată de prezenţa serotoninei. De asemenea rezervele de melatonină pot fi refăcute mâncând struguri, porumb, orz, roşii, banane şi ovăz.
2. Vom avea o prospeţime garantată, cu râs, optimism şi curiozitate pentru nou.

Chiar şi femeile curioase, care nu vor să le scape nimic, arată mai tinere şi trăiesc mai mult. Viaţa este pentru ele o călătorie palpitantă, plină de descoperiri. Curioşii nu au timp să despice firul în patru şi să se autocompătimească. Ei ştiu că gândurile negre coboară colţurile gurii în jos, un peisaj omenesc nu tocmai atrăgător. Optimismul ne ţine tineri, la fel ca şi curajul de a risca. Cei care duc o viaţă de „second hand”, privind pe alţii la televizor cum străbat jungle, zboară cu balonul sau iubesc, îşi taie singuri legătura cu viaţa, îşi pierd entuziasmul şi îşi grăbesc îmbătrânirea.Cine râde cu poftă trăieşte mai mult, arată mai tânăr şi este iubit de rude, colegi şi prieteni. Râsul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, întăreşte inima, elimină hormonii de stres şi pompează în sânge morfinele generatoare de bucurie, cât şi hormonii de creştere regeneratori. Un minut de râs înlocuieşte 45 de minute de somn, relaxare, exerciţii de yoga, gimnastică autogenă, acţionând asupra sistemului imunitar ca o supradoză de vitamina C. Un sfat: de câte ori vă surprindeţi cu o faţă morocănoasă în oglindă, comutaţi cei 43 de muşchi care formează posomoreala, pe cei 17 muşchi care formează râsul.
3. Păcăliţi bătrâneţea - mişcarea prelungeşte viaţa.
Orice fel de sport, dar cu precădere cel de rezistenţă (alergare, schi fond, înot, mers pe bicicletă), poate prelungi în mod considerabil viaţa. Un studiu american dovedeşte că mişcarea practicată regulat reduce cu 1/3 riscul unei morţi timpurii. Cu cât începem mai devreme, cu atât va fi mai bine. Efectul optim este obţinut prin arderea săptămânală a 1500-2000 de calorii (exemplu 4-5 ore de mers întins). Trebuie să evităm suprasolicitarea, iar pentru aceasta pulsul nu are voie să depăşească 180 minus vârsta pe care o avem. Mişcarea, alergarea şi sportul îi ajută pe cei care le practică să rămână 20 de ani la vârsta de…40, o realitate pe care azi o atestă şi medicina. Doar 15 minute de alergare de trei ori pe săptămână determină scăderea tensiunii, previne bolile de inimă şi fortifică organismul. Dar tineri reuşesc să rămână cu adevărat, cei ce ard săptămânal 1500 de kcal. Asta înseamnă 4 ore de marş, 2 ore de dans, 2 ore de jogging sau 5 ore de badminton. Forţei şi rezistenţei astfel obţinute li se adaugă şi supleţea. Femeile veşnic tinere aleargă uşor prin viaţă chiar şi la 60 de ani. Tot ce fac răspândeşte o impresie de lejeritate şi calm, de lipsă de încrâncenare. Secretul lor: yoga, gimnastică pe muzică şi mai ales o practică de ridicare spirituală. De evitat soarele puternic, pentru că orice arsură îmbătrâneşte pielea cu o jumătate de an.
4. Afecţiunea pentru copii, familie şi prieteni, ne face fericiţi, aducând linişte şi pace în suflet.
Dragostea în general pentru familie, rude şi pentru tot ce ne înconjoară, provoacă o combinaţie de hormoni şi senzaţii de fericire, care întineresc biologic organismul. Pielea, mai irigată de sânge (emoţia accelerează circulaţia lui), devine mai netedă şi mai fermă. Se reglează metabolismul, se întăreşte sistemul imunitar şi se accelerează formarea de noi celule.
PRIETENIA este cel mai constant izvor de tinereţe. Femeile care o cultivă şi care pot conta pe relaţii stabile, îşi conservă tinereţea şi se simt fericite, chiar dacă în viaţa particulară nu au o legătură stabilă.
CUPLUL, conform unor recente cercetări olandeze, este cea mai bună şi mai durabilă reţetă a tinereţii. Vechea şi bătrâna căsătorie este o instituţie în care atât femeile cât şi bărbaţi sunt mult mai feriţi de îmbătrânire decât oamenii care trăiesc singuri sau în concubinaj. Dar cei care profită mai mult de pe urma căsătoriei sunt bărbaţii.
5. Tipurile de alimente ce trebuie să le consumăm:
- Mixaţi 1 litru de suc de roşii cu o lingură de untdelemn vegetal şi beţi lichidul obţinut în porţii o zi întreagă: mobilizează anticorpii împotriva radicalilor liberi provocatori de boli.
- Alături de albumină (carne de pasăre, peşte), beţi sucul unei lămâi: facilitează pătrunderea mai rapidă a albuminei în sânge.
- De două ori pe zi mestecaţi un pumn de seminţe (dovleac, floarea soarelui), miez de nucă, alune, jir, cereale încolţite: ele livrează masiv acizi nucleici, necesari regenerării celulelor.
- Tablete de zinc: ajută părul şi unghiile să crească mai repede, cresc secreţia de colagen.
- Mâncaţi de 2 ori pe zi câte 2 felii de ananas (din conservă): întârzie apariţia ridurilor şi a petelor de vârstă de pe piele.
- Luaţi zilnic Lecitină: sporeşte capacitatea de concentrare.
- Nu uitaţi şi complexul de B: apără celulele şi întăresc nervii.
- Înainte de a vă culca beţi un pahar de lapte cald cu miere de albine: grăbeşte producerea de melatonină.
- Renunţaţi total la pâinea albă în favoarea pâinii integrale (graham, secară, etc.): sporeşte enorm rezistenţa la boli.
- Nu consumaţi sare iodată.
- Luaţi-vă aportul de vitamina C din citrice: stimulează activitatea celulelor, împrospătează organismul, induce o stare de optimism.
- Consumaţi mai puţină carne. Un studiu efectuat de Centrul de Cercetare a Cancerului din Heidelberg a demonstrat că cei ce reduc consumul de carne sunt mai puţin ameninţaţi de cancer, boli de inimă sau de circulaţie. Acest fapt se datorează numărului mare de vitamine şi microelemente ce se găsesc în legume şi fructe. Fibrele în cantităţi mari absorb şi elimină substanţele nocive înainte ca ele să pătrundă în organism.
- Aveţi nevoie de antioxidanţi. Culoarea modificată a fructelor curăţate de coajă este provocată de nişte particule agresive, numite radicali liberi. Aceştia se formează zilnic cu miile în organismul nostru, ducând la îmbătrânirea timpurie. Un antidot eficient: vitaminele A, C şi E, betacarotenul şi microelementele magneziu, zinc şi selenium. Alimentele bogate în antioxidanţi sunt: citricele şi coacăzele (vitamina C), caisele şi morcovii (vitamina A, betacarotenul), arahidele, migdalele şi uleiurile comestibile presate la rece (vitamina E), peştele, carnea slabă şi cerealele (selenium şi zinc).
- Mâncaţi cu „polonicul” iaurt şi kefir. Băuturile bătrânilor din Caucaz conţin culturi vii de bacterii folositoare care, stabilite în intestine, ne apără de agenţii patogeni şi de cancer. Kefirul conţine şi lecitină, un stimulent pentru creier.
- Brocoli, varza de Bruxelles, conopida, varza acră şi roşiile: conţin substanţe ce activează sistemul de dezintoxicare, propriu organismului nostru, făcând posibilă eliminarea substanţelor nocive care produc îmbătrânirea.
- Ovăzul şi tărâţele conţin fibre solubile în apă ce descompun grăsimile la nivelul intestinului, oprind trecerea lor în vasele sanguine. Este cea mai eficientă protecţie împotriva arteriosclerozei.
- Peştele bogat în acizi graşi Omega3 împiedică formarea cheagurilor de sânge.
- Usturoiul (antibioticul naturii) şi busuiocul, combat bacteriile şi sunt considerate un izvor al tinereţii veşnice. Puneţi în sticla cu apă de băut o crenguţă de busuioc cu câteva ore înainte de a consuma apa. Substanţele active din busuioc se vor dispersa în apă şi astfel puteţi beneficia de ele.
- Ceaiul verde nu conţine calorii şi este bogat în substanţe active. Medicii din Japonia şi China au constatat că în regiunile unde se consumă mult ceai verde, cazurile de cancer de piele sunt foarte rare. Substanţele active, asemeni vitaminelor, frânează procesul de îmbătrânire şi atenuează efectul nociv al razelor solare.
6. Prin temperaturi scăzute, mai multă energie. Cercetătorii de la Universitatea din Marburg au ajuns la concluzia că pentru a vă prelungi tinereţea este foarte indicat ca temperatura din dormitorul dvs. să nu depăşească 17ºC.
7. Mişcarea degetelor un tratament pentru creier. Câteva exerciţii simple de mişcare a degetelor de la mâini, efectuate zilnic, vreme de câteva secunde, pot activa şi întări memoria care, odată cu vârsta, începe să slăbească. Exerciţiile zilnice de mişcare a degetelor fortifică prelungirile nervoase ale celulelor din creier şi împiedică degradarea lor, chiar dacă vârsta este înaintată. Mişcarea degetelor ca şi cum am cânta la pian, sau am bate la maşină, face ca irigarea creierului cu sânge să se îmbunătăţească cu 20%.
Toate acestea sunt nişte sfaturi de care ar trebui să ţinem seama pentru a avea un corp armonios şi sănătos. Pentru un corp sănătos îţi trebuie şi o minte ageră şi stabilă, care nu se poate dezvolta decât printr-o practică de îmbunătăţire spirituală, ce te ajută să evaluezi toate situaţiile delicate, să poţi să acţionezi în conformitate cu anumite legi universale (adevăr, compasiune, toleranţă), reuşind astfel să echilibrezi şi să armonizezi mediul în care te desfăşori. Viaţa îşi are rostul său şi scopurile sale predeterminate, de care ar trebui să ţinem seama în momentul în care suntem capabili să realizăm care este menirea noastră în această lume şi pentru ce am venit aici. Înţelegând care este rolul nostru nu mai avem nevoie de nici un sfat, pentru că atunci vom şti cum să acţionăm, cum să ne comportăm, evitând erorile, abuzurile, ajutând pe cei ce vor să asculte şi să se îndrepte. După cum spunea celebrul regizor Federico Fellini, viaţa este pentru fiecare un film, mai bun, sau mai puţin bun, în funcţie de nivelul fiecăruia şi de dorinţa lui de a se ridica tot mai mult.
Sursa epochtimes

luni, 6 octombrie 2014

SERTARE FERMECATE!


SERTARE FERMECATE!
 
Deschideti câte un sertar al acestui scrin fermecat si veti descoperi lucruri minunate!
Numai sa aveti rabdare si timp pentru a admira locuri si obiecte frumoase...
Imposibil sa nu fiti incantati de unele dintre ele... 
Va las sa descoperiti singuri...
Apasati pe fiecare numar si apoi apasati pe fiecare poza...se va descarca un PPS! Sunt peste 1800!...
Vizionare plăcută !!!
 

Stramosii

Stramosii