Translate

marți, 27 decembrie 2011

Credinta Obligatorie!! O nebunie care trebuie sa fie vindecata cumva.

Un iranian refugiat în România, condamnat la moarte de un tribunal din Teheran pentru apostazie, a solicitat azil Oficiului Român pentru Imigrări. Cererea i-a fost respinsă.
Emigrantul, Habib Bastam, în vârstă de 29 de ani, s-a adresat mai multor instituţii ale statului român, între care şi Ministerul Afacerilor de Externe.
Acuzaţia de apostazie (adică renunţarea publică la o anumită credinţă religioasă; renegarea unei doctrine sau concepţii) adusă lui Habib Bastam “se fundamentează pe faptul că acesta s-a născut din părinţi musulmani, iar la vârsta maturităţii a acceptat Islamul, conformându-se preceptelor acestuia, pentru ca apoi să declare verbal şi prin fapte renunţarea de Islam”, se arată în decizia de condamnare.
Habib Bastam este acuzat de “organizarea de întruniri evanghelice, chemând şi pe alţii să îmbrăţişeze creştinismul, formând o biserică în casă, desfăşurând ceremonii de botez, predicându-şi credinţa în creştinism în faţa adunării formate din vecini de-ai săi şi negând preceptele islamice”.
Decizie în absenţa acuzatului
“După analizarea dosarului, a declaraţiilor procurorului şi a vecinilor care au depus mărturie, precum şi a rapoartelor întocmite de organele de judecată a investigaţiilor şi interogatoriilor desfăşurate, acuzatul nefiind prezent pentru a se apăra pe parcursul investigării dosarului, instanţa consideră vinovăţia acuzatului ca fiind evidentă”, se arată în hotărârea din 2009 a tribunalului din Teheran, depusă la dosarul lui Habib Bastam.
“Hotărârea este emisă în absenţa acuzatului şi poate fi reanalizată de Curtea Supremă în termen de douăzeci de zile de la data comunicării”, se mai arată în decizia de condamnare.
Caz aflat în atenţia organizaţiilor internaţionale
Cazul lui Habin Bastam se află şi în atenţia Oficiului pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului – Human Rights & International Communication – HRICO/OCIDO, care a fost sesizat de fratele condamnatului, Assadollah Masoud Bastam – cetăţean britanic de origine iraniană, şi el condamnat, în lipsă, pentru apostazie în Iran.
Assadollah Masoud Bastam a venit în Romania şi s-a adresat mai multor instituţii pentru protecţia drepturilor omului, inclusiv Reprezentanţei Comisiei Europene şi Parlamentului, cerând sprijin pentru salvarea vieţii fratelui său, Habib Bastam, “refugiat în România din cauza persecuţiilor politice şi religioase la care a fost supus în ţara sa natală, Iran”.
Convingeri democratice
“Situaţia familiei Bastam s-a agravat în Iran pe măsură ce mai mulţi membri ai săi, având convingeri democratice şi convertindu-se la creştinism, au fost rând pe rând persecutaţi politic şi religios, în primul rând de autorităţi. Toate acestea au culminat cu condamnarea la moarte sub acuzaţia de apostazie – în anul 2001 a lui Assadollah Masoud Bastam – căruia la scurt timp autorităţile britanice i-au acordat protecţie şi statutul de azilant, devenind ulterior cetăţean britanic”, spune organizaţia pentru apărarea drepturilor omului.
“Persecuţiile s-au accentuat asupra membrilor familiei Bastam, unii dintre aceştia fiind implicaţi în campania lui Mir Hossein Moussavi: (fost contracandidat al preşedintelui Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, în 2009)”, mai afirmă aceeaşi organizaţie.
Habib Bastam a fost condamnat la moarte în 2009. El s-a refugiat în România, soţia şi copilul său rămânând în Iran.Cât a stat în Rădăuţi, Bastam a frecventat biserica penticostală Betel, păstorită de Vasile Piscuc.
Despre cazul Bastam, Amnesty International a fost sesizată în 5 noiembrie 2009 de un parlamentar britanic.
” În numele drepturilor omului, acestei persoane, Habib Bastam, îi trebuie acordate o asistenţă competentă şi protecţie, deopotrivă. Dosarul domniei sale trebuie examinat cu suficientă atenţie şi maximă intelegere de cei care au această misiune şi prerogativă ţinând cont de toate datele şi informaţiile de ultima oră, incidente”, notează organizaţia citată, într-o scrisoare adresată ORI, Guvernului, Parlamentului, Ministerului Afacerilor Externe, Delegaţiei Comisiei Europene, Avocatului Poporului, Ambasadei Marii Britanii, Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
ORI a respins cererea de azil al Habib Bastam, avocatul său, Antonie Popescu, contestând decizia şi adresându-se mai multor autorităţi române. inliniedreapta

marți, 20 decembrie 2011

Respectul de sine ca mijloc de aparare!

Un lucru pe care oamenii par sa nu-l inteleaga este faptul ca Universul este construit in asa fel, incat sa ne ofere experiente care deja se intampla.
 Universul nu va fi niciodata un Bun Samaritean cosmic, cu mainile pline de acadele, pana cand nu te vei iubi pe tine insuti/insati. El nu spune: „Aha, iti voi trimite o multime de oameni care sa te iubeasca, pentru ca tu nu te poti iubi”.
Sau: „Imi pare rau ca nu te iubesti, lasa-ma sa-ti trimit eu niste oameni iubitori”.
Oare asa merg lucrurile? Ce se intampla cu tine, atunci cand nu te iubesti indeajuns?
Oare ce iti trimite Universul? Iti trimite, oare, acadele?


Universul poate spune: “Ia te uita! Pot face ce vreau din acei oameni, fiindca ei se tem sa se intoarca impotriva mea. Ei vor sa fie politicosi si au o stima de sine atat de scazuta, incat, daca le spun sa faca ceva anume, ei nu vor sa ma supere in niciun fel, si vor face ceea ce le cer”.

Daca ai o slabiciune, daca ceva nu-ti place, Universul spune: „Aha, nu-ti place acest lucru, atunci sa-si mai dau ceva asemanator”.
Iar asta se intampla, pana cand ajungi in punctul in care, pur si simplu, accepti experienta respectiva si te accepti pe tine insuti. Iar cand inveti sa te accepti, nu vei mai putea fi manipulat, fiindca vei decide ca e mai bine sa-ti pastrezi controlul de sine, decat sa te manipuleze altii.
Vei constata ca este mult mai bine sa ai o stare pozitiva si optimista, atunci cand cineva incearca sa te manipuleze, fiindca, daca manipulatorii iau lucrurile la modul personal, se vor supara si vor deveni derutati. Ei traiesc in confuzia ca trupul reprezinta tot ceea ce sunt ei si incearca sa faca lucrurile in asa fel, incat sa-si asigure confortul corpului fizic, pe socoteala ta.
Acest lucru se intampla pe intreaga planeta. Vorbim despre cat de mult au crescut coruptia, lacomia si brutalitatea in societatea noastra si in structurile civilizatiei de pe Pamant, in guverne, in armata, in corporatii, in sistemul educational si financiar, pretutindeni.

Hai sa ne gandim la ideea ca parcurgem o etapa a constiintei globale de victima.

Poti face ce vrei, dar eu iti recomand ceea ce am hotarat sa fac in viata mea. Eu nu vreau sa fiu victima sau sclavul nimanui!
 Eu cer – si iti recomand sa faci si tu acelasi lucru: sa iti revendici libertatea si suveranitatea, chiar in acest moment. Daca iti poti revendica libertatea de a fi pozitiv, libertatea de a nu te mai teme, acesta este lucrul cel mai infricosator pentru persoanele negative, care controleaza aceasta lume. Pentru ca acesta este un razboi al frecventelor, iar ei nu vor ca tu sa ai sentimentul pozitiv al iubirii, in viata ta de fiecare zi.

 Daca ei te pot face sa crezi ca esti in pragul distrugerii (privind la modul in care dau foc Pamantului, la economia gata sa colapseze s.a.m.d), esti victima lor sigura.
Nu conteaza daca ma crezi sau nu, dar ori de cate ori mi se prezinta diverse scenarii si mi se spune ca ceea ce se intampla este adevarat, eu sunt inclinat sa nu cred ca lucrurile stau chiar asa – si spun asta bazandu-ma pe istoria trecutului.
 Mijloacele media sunt mijloace de propaganda. Este important sa stim ca multe dintre site-urile conspirative au fost insamantate prin mijloace de propaganda. Nu vorbim de blogerii obisnuiti, care desfasoara o activitate onesta, ci de cei care sunt platiti de catre cei puternici. Avem numeroase discutii pe aceasta tema, cu oameni din interiorul sistemului, care lucreaza pentru ei.

 Ce se intampla acum?
 Dupa cum au planuit ei, fiindca am esuat in incercarea de a ne iubi pe noi insine, am ramas blocati in imposibilitatea de a ne misca liberi, iar din cauza fricii noastre de propriul potential, de puterea noastra, Universul nu ni i-a trimis pe acei conducatori cosmici, plini de maretie si iubitori. El ne-a trimis oameni viciati, ucigasi, care nu ezita sa ne prade de tot ceea ce avem, pana la ultimul banut.
 Asa se petrec lucrurile in Univers, iar toate acestea se vor intampla in continuare, pana cand nu vom mai avea nevoie de aceasta lectie. Daca invatam sa ne iubim pe noi insine, chiar daca acei oameni negativi vor mai ramane agatati, intr-o oarecare masura, de viata noastra, le vom putea spune „NU” tuturor celor care ne-au indoctrinat viata, cu ideea ca aceasta realitate este tot ce avem.

Daca vom trece la o constiinta pozitiva de sine, a stimei de sine, daca vom trai in prezent, avand puterea de a spune „NU”, oricui incearca sa ne manipuleze, atunci, dintr-o data, nu vom mai fi sclavii obligatilor fata de cei care au fost, in mod oribil, necinstiti cu noi – chiar daca asta inseamna sa superi pe cineva, fiindca acel cineva ti-a renegat respectul si suveranitatea pe care le meriti, in calitatea ta de copil perfect al lui Dumnezeu.
 Meriti sa-ti porti singur de grija, sa-ti revendici dreptul de a exista.

Universul va vedea ca ti-ai invatat lectia si atunci, oamenii dornici sa-ti rapeasca libertatea si suveranitatea nu vor mai putea face acest lucru, fiindca si cea mai mica licarire de lumina in intuneric iti poate arata calea. Si chiar ne ajunge prin cate am trecut pana acum.
In prezent, are loc o trezire masiva a constiintei.

Exista o adevarata stiinta a slabirii sistemului imunitar. Daca ei te pot tine in energia fricii – adica iti induc ura fata de conducatori, fata de ceea ce li se intampla copiilor tai la scoala, fata de economie si finante – atunci esti mereu suparat si infricosat, si daca apare un nou virus, atunci te imbolnavesti. Este un fel de dezintegrare. Componenta nutritionista este un element secundar.

 Deci, iata ce-ti recomand:
 Daca te poti respecta pe tine insuti suficient de mult, astfel incat sa nu mai permiti prezenta acestor oameni in viata ta, la nivel personal, atunci se produce efectul celei de-a 101-a maimute, la nivel planetar. Iar acest lucru se intampla acum. Ne aflam intr-un punct in care se pare ca am trecut cu bine de nivelul la care asa-zisa Noua Ordine Mondiala facea jocurile. S-a terminat! Nu ii mai poti minti pe oamenii care au aflat adevarul!
Pentru ca o minciuna sa te pacaleasca, este nevoie ca tu sa fii dezinformat si sa nu stii ca este vorba de o minciuna. Daca stii ca esti mintit, situatia se poate remedia, fiindca, stiind care este adevarul, poti rade atunci cand cineva te minte.

 Vedem cum marile sisteme financiare se prabusesc, fiindca sunt tari care au obosit sa le mai faca jocurile.

 La un alt nivel, tot ceea ce se intampla acum reprezinta un fenomen energetic, care a fost programat sa se petreaca, prin deplasarea intr-o frecventa energetica mai inalta. Aceasta frecventa ne face mai constienti de noi insine.

 Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru Pamant, pentru a-i salva pe copii, pentru a evita aceste pandemii si a te proteja pe tine insuti si finantele tale, pentru a crea o lume mai buna pentru generatiile viitoare, este sa ramai, cat mai mult timp, intr-o stare pozitiva, de optimism, pace si recunostinta.

Dintr-o abordare religioasa, cea de-a doua venire a lui Christos, Intoarcerea lui Mesia, este un fenomen care se petrece in fiecare dintre noi. Toate marturiile din documentele stravechi ne spun ca Figura Mesianica nu este o persoana, ci Ea reprezinta aceasta schimbare intr-un nou mod de a fi.

Dar fiecare isi va gasi singur raspunsurile; nu trebuie sa vina nimeni sa ne invete.
Mi s-a spus ca urmeaza sa aiba loc schimbari majore pe Pamant si in sistemul nostru solar. Nu am plecat capul, ca un sclav supus, in fata unei puteri mai inalte, si nici nu am spus: „Da, ai dreptate, iubite Maestre. Voi face tot ce spui tu”.

Eu nu cred ca intreaga lume se va schimba. La nivel energetic, ceea ce traim acum pare cel mai mizerabil mod de viata. Credinta mea este ca viata noastra va deveni de 100 de ori mai armonioasa.

Va multumesc!
David Wilcock robertinob

duminică, 18 decembrie 2011

SUE adica Statele Unite Europene un concept dorit dar ocolit?!!!

Acest SUE pare a fi un El Dorado al tuturor devotaţilor Uniunii Europene. Dar este validă analogia cu Statele Unite ale Americii? Superficial, desigur, avem de a face cu două confederaţii, însă istoria arată că SUA şi (S)UE nu sunt similare. SUA s-a născut datorită desprinderii unor colonii britanice de centrul imperial, prin reclamarea suveranităţii statale. Aceste colonii s-au reunit consensual într-o federaţie, iar formula care a exprimat concis nemulţumirea politică imediată a fost “nicio impozitare fără reprezentare”. Adică a fost respinsă politica fiscală formulată şi impusă de un organ politic distant, fără luarea în considerare a punctelor de vedere ale celor guvernaţi. Interesant… iată o filă parcă desprinsă din actualitate, dar într-un sens complet opus: astăzi se face agitaţie pentru “fiscalitate fără reprezentare”, în numele “valorilor” şi “proiectului comun”. Americanii secolului 18, dacă ar afla de deturnarea de sens din prezent, ar fi îndreptăţiţi să ceară “nicio interpretare fără documentare”.
Structurile politice, juridice şi organizatorice care au rezultat din principiile înscrise în constituţia americană şi exercitarea în practică a acestui sistem de “checks and balances” au fost posibile datorită ideii că, în ultimă instanţă, suveranitatea rezidă în cetăţean, iar iniţiativa şi responsabilitatea sunt prerogative locale. Americanii au practicat îndelung subsidiaritatea înainte ca acest cuvânt să dea frumos din coadă în declaraţiile Uniunii Europene. Părinţii fondatori americani au fost preocupaţi de eventualitatea transformării guvernului central într-un organ despotic şi de aceea au introdus amendamente constituţionale care consfinţesc drepturile cetăţeanului la liberă exprimare şi la port de armă. Primul pentru a asigura existenţa unui circuit neîngrădit de opinii care să permită o dezbatere liberă şi corectarea din mers a tendinţelor autocratice, iar al doilea pentru a consacra un avertisment permanent şi un mijloc de ultim recurs în faţa uzurpării puterii de către guvernanţi.
Uzurparea puterii înseamnă exercitarea ei fără consimţămîntul celor guvernaţi. Aici am o nelămurire, dar sunt încrezător că a fost vorba doar de neglijenţă: când dl Tăpălagă afirmă că românii au nevoie de bici pentru a progresa şi sugerează că datoria politicienilor este de a înmâna acest bici “externilor” – prin cedarea de suveranitate economică – desigur că dânsul s-a gândit, chiar dacă acest gând a rămas suspendat în aer, că în toată această tevatură ar trebui consultaţi şi recipienţii propăşirii cu biciul. Avem voie să consimţim la transferul de bici? Ar fi de dorit un referendum naţional. Desigur, o aprobare din partea parlamentului ar fi mai lejeră, însă, chiar dacă astfel s-ar păstra aparenţele democratice, gestul ar fi arbitrar şi abuziv. Din câte îmi aduc aminte, niciun partid prezent în parlament sau guvern nu a candidat în faţa alegătorilor în baza unei platforme de transfer de suveranitate la Bruxelles. Pentru acest lucru este nevoie de aprobarea explicită a cetăţenilor. La fel cum politicienii nu dispun de bani pentru a alcătui bugetul decât în urma consimţământului populaţiei de a plăti impozite, ei nu dispun unilateral nici de suveranitatea României. Ei nu pot “da” sau “ceda” nimic din ce nu le aparţine. Suveranitatea ţării este a românilor şi doar ei au legitimitatea de a decide. Iar dacă politicienii uzurpă totuşi puterea acordată de cetăţeni şi negociază suveranitatea ţării fără consimţământul locuitorilor ei, nu am fi oare îndreptăţiţi să afirmăm că am devenit o colonie a Uniunii Europene? Am avea această impresie nu datorită unor “sensibilităţi naţionalist -€“ primitive”, ci în virtutea unei constatări de natură istorică. Subiecţii de peste Atlantic ai coroanei britanice au avut un statut de colonie tocmai deoarece erau lipsiţi de suveranitate, iar în final au fost supuşi unei politici fiscale la discreţia Londrei. România, mişcându-se în contrasens, ar pierde din suveranitate şi s-ar supune unei politici fiscale la discreţia Bruxelles-ului. Dacă această situaţie a posesiilor britanice din America este corect descrisă de cuvântul colonii, atunci nu văd de ce acelaşi cuvânt nu ar descrie corect şi situaţia noastră. Exagerat? Atunci sferto-colonie. În fond, “proiectul comun” nu poate fi desăvârşit doar printr-o cedare parţială de suveranitate.
Am menţionat sistemul american de “checks and balances”. În traducere aproximativă înseamnă “control şi contragreutăţi”, calibrarea atentă a distribuţiei şi exercitării puterii prin mecanisme de control şi contrapondere, cu scopul de a împiedica acumularea disproporţionată de putere într-o singură branşă a aparatului de stat. Cum funcţionează în SUE controlul exercitat de cetăţeni? Două referendumuri ţinute în Franţa şi Olanda au respins proiectul de constituţie europeană avansat de UE. Drept răspuns, aceeaşi propunere refuzată în 2005 a fost împachetată într-un tratat nou, iar organizarea de referendumuri naţionale a fost scoasă de pe tapet. Irlanda, singura ţară unde tratatul a fost supus unui referendum, datorită unei cerinţe din constituţia irlandeză, a trebuit în cele din urmă să organizeze două, în 2008 şi 2009, deoarece la primul nu s-a obţinut o decizie populară acceptabilă pentru mandarinii din UE. A contat în vreun fel controlul electoratului din trei ţări europene? Nu, tratatul de la Lisabona a devenit lege oficială pe 1 decembrie 2009.
Contragreutăţile sunt măsluite. Parlamentul european nu are rolul unui parlament democratic. Este constituit prin alegeri democratice, dar e scopit de funcţia principală a unui parlament reprezentativ, aceea de a iniţia legislaţie. Europarlamentarii sunt reduşi la un rol de conţopişti pe lîngă Comisia Europeană. Membrii Comisiei, numiţi şi nu aleşi de cetăţeni, sunt cei care iniţiază legislaţia UE şi emit reglementări valabile pentru ţările membre. Parlamentul european poate doar să propună modificări sau să respingă proiectele de lege emise de Comisie. Într-un parlament naţional, proiectele de lege nefinalizate pînă la sfârşitul de mandat al parlamentarilor ies automat de pe agenda legislativă a noilor deputaţi care formează un parlament nou. Este firesc să fie aşa: alegerile democratice înseamnă o primenire, acordarea unui mandat popular pentru un program politic diferit faţă de cel al legislaturii şi guvernului anterioare. De aceea, un proiect legislativ nefinalizat trebuie reintrodus de noul parlament şi dezbaterea lui reîncepe în contextul noii configuraţii politice. UE diferă în această privinţă: legislaţia propusă de Comisia Europeană nu expiră la final de mandat al europarlamentarilor; cetăţenii din diverse ţări sunt chemaţi periodic la urne pentru a vota noi europarlamentari, dar aceştia, odată ajunşi la post, preiau agenda legislativă a deputaţilor pe care i-au înlocuit. În acest fel, proiectele de lege ale Comisiei sunt potenţial imune la schimbarea ocupanţilor de scaun de parlamentar. Apoi, parlamentul UE nu este format din membri ai partidului de guvernământ şi ai partidelor din opoziţie, deoarece nu există aşa ceva. Consecinţa imediată este că europarlamentarii nu au cum să demită guvernul printr-un vot de neîncredere. Neîncredere în Comisie? Asta ar fi culmea impertinenţei. Atunci, ce înseamnă această şaradă? Orice punere în scenă are nevoie de figuranţi. În plus, aparenţele contează.
Ca să-i parafrazez pe programatorii software, lipsa de democraţie reală din UE nu este un defect, ci face parte din proiect.
În februarie 2002, când s-a deschis convenţia însărcinată cu întocmirea proiectului de constituţie europeană, delegaţii au păşit prin clădirea cu birouri a parlamentului UE, numită după Altiero Spinelli, italianul care, cu 61 de ani mai devreme, avansase ideea că proiectarea unei constituţii trebuie să fie momentul culminant al creării Statelor Unite ale Europei. Spinelli s-a născut în 1907, a devenit comunist la vârstă de 17 ani şi a fost activ în mişcarea de opoziţie faţă de Mussolini. În 1928 a fost arestat şi condamnat la 12 ani de închisoare, dupa care pedeapsa a fost prelungită şi a fost transferat la un penitenciar de pe insula Ventotene. În închisoare s-a despărţit de comunişti şi a îmbrăţişat cauza unităţii europene. Împreună cu Ernesto Rossi, un coleg de temniţă, el a compus în 1941 un tratat care ulterior a devenit cunoscut sub numele de Manifestul Ventotene. Acest text a devenit unul din documentele de bază ale federalizării europene. Manifestului lui Spinelli a fost distribuit pe furiş din închisoare şi a intrat în posesia comuniştilor italieni, care, în calitate de lideri ai mişcării italiene de rezistenţă antifascistă, l-au adoptat ca document călăuzitor pentru organizarea Europei după război. Prin comuniştii italieni, mesajul lui Spinelli a ajuns să fie cunoscut de majoritatea mişcărilor de rezistenţă din Europa şi în 1944, cu ocazia unei conferinţe internaţionale ţinută la Geneva şi la care au participat delegaţi italieni, francezi, iugoslavi, polonezi, danezi, norvegieni, olandezi şi cehi, a fost adoptată Declaraţia Mişcărilor de Rezistenţă din Europa. Declaraţia a fost redactată de Spinelli, care între timp ieşise din închisoare.
În declaraţie se vorbeşte despre necesitatea instituirii unei uniuni europene care să funcţioneze ca un guvern supranaţional, cu constituţie, armată şi aparat de justiţie proprii. Viziunea lui Spinelli, documentată mai ales în manifestul de la Ventotene, prevede construirea Statelor Unite ale Europei printr-un proces îndelungat de asamblare treptată şi disimulată a tuturor ingredientelor acestui nou organism. Paşii intermediari de uniune vamală, juridică, monetară şi instituţională la diferite nivele nu trebuie să nască suspiciune. De aceea, popoarele europene nu trebuie consultate direct pe parcurs, cel puţin nu înainte de stabilirea unei adunări constituante, a cărei operă finală poate fi ulterior supusă aprobării publicului, astfel marcând încoronarea proiectului cu o ştampilă democratică formală.
Conceptul SUE nu funcţionează în sensul unirii, ci în sensul disoluţiei. Unirea acestui continent se regăseşte la un nivel mult mai profund. În enciclica Immortale Dei, papa Leon al XIII-lea afirma că “Europa nu trebuie inventată”, deoarece “a existat şi încă există”. Civilizaţia creştină reprezintă unirea spirituală a Europei, exprimându-se în toate formele particulare ale tradiţiilor şi obiceiurilor naţiunilor, prin afirmarea unei singure filozofii de viaţă: Evanghelia. Ioan Paul al II-lea a observat ceea ce este evident: “… rădăcinile [Europei] sunt creştine… o sevă comună, provenind de la o singură sursă, curge prin culturile diferite ale naţiunilor europene, atât în Est cât şi în Vest.” – 25 ianuarie 1988, scrisoarea apostolică Euntes. De aceea, apărarea civilizaţiei noastre occidentale şi creştine se bazează pe apărarea naţiunilor, statelor şi culturilor din Europa. Varietatea cuprinsă în aceste entităţi reflectă moştenirea culturală şi morală a Europei şi identitatea ei istorică.
Teza dlui Tăpălagă este paradoxală: în numele patriotismului avem de ales între România şi Uniunea Europeană, iar datoria patriotică a oricărui român care îşi cunoaşte interesul este de a o alege pe a doua. “Patriotism” asociat cu “România” formează o sintagmă regresivă, dar “patriotismul” asociat cu “Europa” fâlfâie graţios din aripi, ca un porumbel imaculat. Numai în jobenul unui iluzionist au loc transformări miraculoase. Însă, oricât de elaborat, niciun truc nu poate suspenda realitatea la nesfârşit.
inliniedreapta

vineri, 16 decembrie 2011

Spirulina – prima forma de viata de pe Terra

Spirulina (Spirulina Plantensis) este una dintre cele mai vechi plante de pe pamant, ajungand astazi la frumoasa varsta de 3,5 miliarde de ani. O planta exceptionala, cu proprietati formidabile, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.
spirulina1Spirulina este o alga microscopica de culoare verde continand o puternica combinatie de substante esentiale pentru organismul uman si fiind una dintre cele mai rare si neantalnite plante in hrana vegetala. Microalgele se afla undeva la hotarul dintre regnul vegetal si cel animal, oferind avantaje nutritive unica. In stare deshidratata, pe langa clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-caroten si acizi nucleaici pe care le contin orice alte alimente din carne sau vegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN justifica increderea specialistilor in calitatile de regenerare celulara si incetinire a proceselor de imbatranire.
spirulina2Spirulina este extrem de bogata in proteine: 100 g de spirulina contin 60-70 g de proteine (de 3 ori mai mult decat carnea de porc, de 2 ori mai mult decat carnea de vita si peste, si de 1,5 ori mai mult decat boabele de soia). In plus, toate proteinele din spirulina sunt asimilate foarte usor de organismul uman (pana la 80%) deoarece contin 18 aminoacizi necesari omului din care 8 esentiali. Spirulina mai contine o multitudine de micro si macroelemente, inclusiv fier, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, o mare cantitate de vitamine, inclusiv beta-carotenul, acizii nucleici (ADN si ARN).
spirulina3Spirulina mai are si urmatoarele proprietati: mireasma usor sarata, energie racoroasa, foarte nutritiva, detoxifica ficatul si rinichii, imbunatateste calitatea sangelui, regenereaza sistemul celular, inhiba dezvoltarea bacteriilor si a fermentilor, normalizeaza microflora intestinului, curata intens organismul, muschii, limfa si in general toate toxinele tuturor organelor, inclusiv creierul. Actiunea benefica a spirulinei se manifesta sub forma de intarire a muschilor, imbunatatirea vederii, elasticitatea pielii, normalizarea nivelului de colesterol in sange, imbunatatirea functiei ficatului si intarirea sistemului nervos.
spirulina4Spirulina este o alga cu efecte cu adevarat miraculoase, ce nu poate fi comparata cu nimic altceva, motiv pentru care cercetatorii depun eforturi pentru a identifica o alta planta cu compusi similari. Unicitatea spirulinei se datoreaza caracterului amfoter, ceea ce inseamna ca aceasta alga, dupa cum spuneam, contine elemente specifice regnului animal dar si elemente ale regnului animal.  In compozitia spirulinei, doar la nivel celular au fost descoperite peste 280 de substante cu activitate biologica, din care aminoacizi esentiali, acizi grasi nesaturati de tip Omega 3, Omega 6 si glicoli.
O singura pastila de Spirulina mai contine, carotenoizi, vitaminele complexului B (B1, B2, B6, B12), vitamina E, acidul folic, pentotenat de calciu, acid nicotinic, vitamina H, oligoelementele (Fe, Mg, Mn, Zn, K, Na unde predomina potasiul si magneziul), precum si ficocianina.
spirulina5Imaginativa ce complexa poate fi aceasta alga, planta ce combina elementele vegetale dar si animale, una din cele mai vechi forme de viata de pe Terra. In Spirulina dscoperim peste 3, 5 miliarde de ani din existenta plantei nostre codifcati in agizii sai nucleici – ADN si ARN. In acelasi timp, toate microalgele furnizeaza respiratia proaspat originara, care a condus la dezvoltarea vietii pe pamant.
Spirulina este folosita in foarte multe tari ale lumii. Organizatia Mondiala a Sanatatii prognozeaza folosirea pe scara larga a spirulinei in calitate de tratament profilactic, drept componenta in hrana secolului XXI.

Astra Asigurări, controlată de CSA

„Pentru verificarea modalității de subscriere a polițelor de asigurare de sănătate din portofoliul companiei ASTRA Asigurari, în spiritul respectării prevederilor legale, Consiliul CSA a aprobat desfășurarea unui control inopinat la acestă companie, începând din data de 16 decembrie 2011.
La finalizarea acțiunii de control, Consiliul CSA va analiza rezultatele și,  în funcție de acestea, va aplica măsurile legale, în conformitate cu prevederile legislației
De la anunţarea reformei în sistemul de săntate, anume trecerea unei părţi din contribuţia la asigurările de sănătate de la stat la privat, mai multe companii şi brokeri de asigurări au început să promoveze agresiv poliţe de asigurare de sănătate.
 Astra Medica Bonus este oferită gratis de către Astra Asigurări, însă poliţa nu acoperă riscuri medicale reale şi poate fi modificată de către asigurător în orice moment. Instrumentul este foarte util companiei pentru strângerea unei baze de date pe care să o folosească atunci când reforma din sistemul asigurărilor de sănătate va fi implementată. news

joi, 15 decembrie 2011

Noua uzina Dacia din Maroc va începe sa funcționeze din 2012.

Mai sunt doar câteva luni pana atunci! Vicepreședintele Dacia, Constantin Stroe, a avertizat clar: “in cazul in care piața auto cade, ar putea fi preferata uzina din Maroc pentru producția automobilelor Dacia”. Deja o parte din producția pentru Sandero a fost mutata acolo.
De ce e mai bun Marocul? Evident, ca muncitorii de acolo sunt mai ieftini: costul orei de munca e mai mic cu 18%. Enorm! Datoria unei firme e sa facă profit pentru patronii ei, nu sa-ti umfle burta ta de român puturos, hot si sindicalist. Dacia (ca si Nokia) e interesata doar de fapte concrete. De pilda:
  1. Vânzările au scăzut. Din cauza creșterii taxelor si a preturilor, românii au cumpărat cu circa 11% mai puține autoturisme in 2011 decât in 2010.
  2. Cheltuielile au crescut. In pofida situației firmelor, România creste taxele și salariul minim pe economie de la an la an, ceea ce duce la o creștere a cheltuielilor.
  3. Sindicaliștii de la Dacia sunt comuniști si scandalagii. Au impresia ca uzina e a lor. Asta primăvara, la un miting, au cântat Internaționala in fata directorului francez. Iar alaltăieri au cerut creșterea salariilor, din nou. Au scăzut vânzările? Si ce ne pasa noua?
Dacia are 15.000 de angajați. Concedierea lor va lovi economia româneasca direct in inima.
Tnuva, vineri: adio România!

Tnuva avea la Popești Leordeni o fabrica de lactate si o ferma. 500 de oameni produceau aici mărcile de iaurt Tnuva si Yoplait. Compania a anunțat ca aventura româneasca i-a adus o pierdere de 200 de milioane de dolari.
Amuzant e ca, exact in ziua când conducerea fabricii anunța închiderea, oamenii din Popești Leordeni, in frunte cu primarul, erau siguri ca pe ei n-o sa-i atingă criza: cică, presa româneasca a tradus greșit informațiile din Israel ! Cică numai “șefii cei mari” vor avea de suferit, nu noi “cei mici”: așa se lăudau angajații.
Amicilor, sunteți idioți: in vreme de criza, fix cei mici sunt primii calcați in picioare. De ce? Tocmai pentru ca sunteți mici si prosti. Micimea si prostia costa.
România a rămas in curul gol!

In ianuarie 2009, România avea 24.000 de exportatori. Acum are cu 9000 mai puțin.
Toți au plecat in tari unde cheltuiesc mai puțin cu salariile: Colgate in Polonia, Coca-Cola in Moldova, Kraft Foods si Nestle in Bulgaria, Nokia in Asia.
Băieții din guvern pufnesc cu aroganta: ba ca Nokia nu dădea “decât” 200 de milioane de euro la buget…ba ca Tnuva erau prosti si nu știau sa-si vândă marfa…ba ca las’ ca vin alți 10 in locul lor (de parca nu puteai sa-i păstrezi pe toți).
Bineînțeles, o imbecilitate: in 2008 investițiile străine erau de 9 miliarde de euro. Azi sunt sub 1 miliard! Așa ca nimeni n-a venit sa înlocuiască aceste firme. Nimeni nu va veni la Cluj, in locul firmei Nokia. Românii folosesc bine-mersi pasta de dinți Colgate. Numai ca acum e fabricata in Polonia. Si beau Coca-Cola fabricata in Moldova. Si Nestle bulgăresc. Asta e realitatea, nu optimismul vostru retardat!
Plecarea firmelor private este o bomba atomica sociala!

Politrucii vor vedea pe pielea lor ce înseamnă emigrarea patronilor. Nu va dădeau destui bani la buget? Ei las’ ca o sa va saturați, când o sa aveți de plătit ajutoare sociale si șomaj – si bani, ioc! Atunci o sa puteți arăta cât de descurcăreți sunteți voi, nenorociților!
Pentru ca taxele voastre imbecile si hoția voastră comunistă, au transformat mii de muncitori in asistați sociali. Atunci sa nu va mirați când toți asistații ăștia or sa năvălească in casele voastre, or sa va smulgă copiii din paturi si or sa le despice capul cu securile. Sa nu va mirați când or sa va lege de stâlpii de lumina, or sa va stropească cu benzina si or sa va dea foc: ca o meritați din plin!
Când iei unei firme 80% din cat câștiga, când ii spui ce salarii sa plătească, in ce condiții sa angajeze si in ce condiții sa concedieze – pai ești cam vinovat, politrucule, de tot ce se întâmpla cu firma aia! Ești vinovat in proporție de peste 80%: voi toți, toate partidele! Pentru ca patronul ăla nu mai e patron: voi, de fapt, i-ați naționalizat firma! Iar lui nu i-a convenit și v-a zis adio: păi, bravo lui!
Soluția? Vacanța fiscală! Transformați România in paradis fiscal!

Google, Apple si Cisco Systems sunt in fruntea companiilor care își protejează profiturile prin companii offshore. Google a economisit anul trecut 1 miliard de dolari taxe, prin firma sa din Bermude! IRS-ul american a început o investigație, dar Google i-a ras in nas: poate vreți sa nu mai rămâneți cu nimic!
Cele 3 companii sunt in fruntea unei coaliții a patronilor si i-au propus lui Obama un lucru simplu: suntem de acord sa ne aducem banii înapoi in SUA, daca ne dați o “vacanta fiscala”. Adică daca ne scutiți de taxe! Pentru ca va aducem o cârcă de bani: peste 1.375 de miliarde de dolari. Obama deocamdată a refuzat.
Dar România ar face bine sa profite de ocazie! In clipa asta, firmele își număra fiecare cent. România a ajuns clar pe lista neagra a investitorilor! Ca sa aduci înapoi firmele, in căcatul tău de tara nedezvoltata, ai nevoie de o măsura de șoc, o măsura de care să se vorbească in toata lumea afacerilor!
Transformarea României in paradis fiscal e singurul lucru care mai poate pune țara înapoi pe șine:
  1. Statul sa nu mai ia de la firme decât cel mult 10%. Cu tot cu TVA, impozit pe profit, CAS, CASS si alte prostii. Ca pentru o firma nu contează cate nume inventezi tu pentru taxe. Ci doar cați bani ii iei! Chiar si așa, sunt tari care iau impozit zero (Seychelles, Belize) dar România are avantajul ca face (încă) parte din UE. Pai sa-si exploateze acest avantaj!…cat o mai exista UE.
  2. Statul sa nu se mai bage in relația patron-angajat. Programul de 8 ore pe zi trebuie sa dispară. Săptămâna de lucru de 5 zile trebuie sa dispară. Salariul minim trebuie sa dispară. Concediul garantat trebuie sa dispară. Toate astea, nu sunt treaba statului! Codul Muncii e o prostie socialista! Contractul de angajare e suficient. Fiecare patron știe mai bine ce condiții poate sa ofere, după cum fiecare angajat știe exact ce condiții poate sa accepte.
  3. Dreptul la greva trebuie desființat. Cine nu mai vrea sa muncească, e simplu: sa-si dea demisia! Ce-i aia, grevă? In firma mea? Ha!
A, se dezechilibrează bugetul? Rămâne statul fără bani? Pai sa dea funcționari afara! A, nu mai are cine sa verifice toate hârțoagele prevăzute azi de lege? Fiecare hârțoaga are responsabilul ei? Pai desființați hârțoagele! In 3 ani, ați cheltuit zeci de miliarde de euro pe pensii si salarii: cu maximum 20 de milioane, ați fi făcut o baza naționala de date si ați fi putut sa scutiți o grămada de frecangii publici.
A, or sa fie bieții români exploatați? Pai, cam ăsta e si scopul: sau ești exploatat, sau mori de foame! Si vedeți ca la poarta “exploatatorilor”, coada e cam mare. Sunt destule tari din Est care deja au luat-o înainte: Bulgaria, Letonia…chiar și Polonia. capitalism

miercuri, 14 decembrie 2011

Premierul Poloniei: UE este pe marginea prăpastiei

Uniunea Europeană (UE) se află pe "marginea prăpastiei", a apreciat miercuri premierul polonez Donald Tusk în faţa deputaţilor europeni reuniţi la Strasbourg, cărora le-a prezentat un bilanţ al summitului consacrat salvării zonei euro, relatează AFP.
"Nu pot să spun că Europa este mai unită şi nu pot să spun că am depăşit această criză", a declarat Tusk.
"Suntem pe marginea prăpastiei", a avertizat acesta. În opinia sa, UE are de ales între "calea comunitară sau cea a egoismelor naţionale".

La finalul summitului european de la 8 şi 9 decembrie, liderii UE, cu excepţia Marii Britanii, au fost de acord să creeze un nou pact de "uniune de stabilitate bugetară" care să consolideze disciplina în zona euro.

Nouă dintre ţările care nu au adoptat moneda euro, inclusiv Polonia, au subscris la acest pact. Doar Marea Britanie l-a refuzat.

Acest pact ar putea să fie semnat în martie, sub forma unui tratat interguvernamental. Însă el trebuie să fie mai întâi "confecţionat" de juriştii instituţiilor europene, a precizat preşedintele UE, Herman Van Rompuy. PE va fi implicat în acest efort, a subliniat el.

"Am vrea ca această ratificare de către state să fie făcută cât mai repede posibil", şi-a exprimat Tusk dorinţa într-o conferinţă de presă.

"Nu este cea mai bună procedură, iar acordul interguvernamental nu trebuie să fie oiectivul ultim", a adăugat el, afirmând că doreşte încheierea, într-un viitor apropiat, a unui tratat la care să fie parte toate ţările UE.

"UE înseamnă 27 de membri şi Croaţia, nu 27-1 sau 27-10. Nu aşa funcţionează lucrurile", a avertizat el.

De asemenea, Tusk a deplânms situaţia UE. "Dacă suntem în această situaţie de panică, este pentru că tratatele au fost încălcate permanent", a subliniat el, criticând implicit decizia Gemaniei de a încălca regulile impuse în materie de deficit şi îndatorare. Franţa şi alte state au urmat această mişcare, lansându-se într-o spirală a îndatorării.

news

marți, 13 decembrie 2011

Cum determinati punctele cardinale fara busola

Trebuie să ştim poziţia terenului în raport cu soarele, şi poziţia soarelui în raport cu terenul la solstiţii şi echinocţii. 

Aplicaţie pentru studierea luminii solare pe un anumit teren: se pune un băţ în pământ, şi se marchează cu creta în jurul său un cerc. Dimineaţa, înainte de răsărit, observatorul aşteaptă ca umbra băţului să se intersecteze cu cercul. Atunci când se intersectează, se marchează Estul. La asfinţit, umbra băţului se intersectează în punctul care se îndreaptă spre Vest. Perpendicular cu direcţia Est-Vest se însemnează linia Nord-Sud.

Permacultura

Ce este permacultura

Permacultura este o abordare a asezarilor umane si a proiectarii sistemelor agricole care imita relatiile gasite în natura. 

Un sistem care se auto-sustine: Permacultura proiecteaza mediul astfel incat acesta sa se auto-sustina. Se bazeaza pe principii ecologice si biologice, folosind de multe ori modele care apar în natura, pentru a maximiza efectul si a minimiza munca. Permacultura isi propune sa creeze sisteme stabile, productive, care sa raspunda nevoilor umane si sa integreze armonios mediul cu locuitorii sai. Procesele ecologice ale plantelor, animalelor, ciclurile lor de hranire, factorii climaterici si ciclurile meteorologice sunt luate toate in considerare. Nevoile locuitorilor sunt asigurate prin utilizarea tehnologiilor pentru producerea de alimente, energie, adapost si infrastructura.
Munca minima, rezultate maxime: Elementele dintr-un sistem sunt privite in relatie unele cu altele, astfel incat rezultatele unora pot fi surse pentru celelalte. Intr-un sistem de tipul permaculturii, munca este minimizata, "deseurile" devin resurse, cresc productivitatea si randamentul iar mediul este restaurat. Principiile permaculturii pot fi aplicate oriunde, la orice scara, de la asezarile urbane dense la gospodariile individuale, de la ferme la regiuni intregi. 

De unde provine permacultura: Permacultura ca metoda sistematica a fost practicata prima data de catre agricultorul austriac Sepp Holzer in anii 1960 si apoi dezvoltata pe baze stiintifice de australienii Bill Mollison, David Holmgren si asociatii lor in anii 1970, intr-o serie de publicatii. 

Termenul de permacultura deriva din agricultura (sau cultura) permanenta. 

Spre ce se indreapta permacultura: Intentia este ca, prin invatarea rapida a unui set de principii de proiectare de catre cat mai multi indivizi, ei sa-si poata proiecta mediul si sa-si poata construi asezari capabile sa se auto-sustina. 

In acest fel se reduce dependenta societatii de sistemele industriale de productie si distributie pe care Mollison le considera ca fiind fundamental vinovate de distrugerea sistematica a ecosistemelor Pamantului. 

Plecand de la sistemul de proiectare de tip agro-ecologic, permacultura s-a dezvoltat la scara internationala. Comunitatile de tipul "permaculturii" continua sa se extinda si sa dezvolte idei originale, integreaza o serie de idei de cultura alternativa, prin intermediul unei intregi retele de publicatii, gradini de permacultura, programe de formare si forumuri pe internet. 

Permacultura devine tot mai mult o forma de arhitectura a naturii, precum si o institutie informala a idealurilor sociale alternative. 
permacultura.alvalia

luni, 12 decembrie 2011

Viagra - doctoria cu efecte nebănuite

Brevetat în 1996, Viagra este unul dintre medicamentele cu cel mai mare succes comercial lansate vreodată: în 2008, numai în SUA s-au vândut asemenea pastile albastre în valoare de aproape 2 milioane de dolari. Puţini ştiu însă că la originea acestui succes se află o întâmplare de genul „unde dai şi unde crapă”: substanţa activă din medicament a fost, iniţial, menită să trateze cu totul altceva decât disfuncţia erectilă. Când testele clinice au arătat ce efecte avea, firma producătoare a schimbat urgent macazul şi a pus pe piaţă medicamentul drept un leac suveran împotriva eşecurilor masculine în dormitor. Încă şi mai interesant este însă faptul – iarăşi puţin cunoscut – că medicamentul are şi alte utilizări într-o serie de afecţiuni care nu au nicio legătură cu sexul. Mai mult, i se descoperă mereu întrebuinţări noi. Să fie oare Viagra pe cale de a deveni un soi de panaceu?

Numele adevărat al substanţei despre care e vorba este citrat de sildenafil; Viagra este numele sub care compania producătoare (Pfizer) comercializează un medicament a cărui substanţă activă este acest citrat de sildenafil, prezent şi în alte medicamente, vândute sub alte nume.

Citratul de sildenafil a fost sintetizat pentru prima oară în Marea Britanie, la uzina de medicamente a firmei Pfizer din Sandwich, comitatul Kent.
Iniţial, testele au avut în vedere o viitoare utilizare a substanţei ca tratament pentru boli cardiovasculare - hipertensiune arterială şi angină pectorală (dureri puternice în piept, ce survin ca simptom al cardiopatiei ischemice).

Însă cercetătorii una au căutat şi alta au găsit: substanţa nu a produs efectele scontate în cazul hipertensiunii, în schimb s-a constatat că avea un alt efect, cât se poate de interesant, asupra subiecţilor masculini participanţi la teste. Compania producătoare a sesizat imediat că era vorba despre o ocazie de aur: a decis să pună pe piaţă produsul ca tratament împotriva disfuncţiilor erectile. Cum impotenţa sexuală e o cauză majoră de stres şi nefericire pentru oameni, o terapie simplă şi eficientă care să rezolve problema era exact ceea ce îşi dorea lumea, iar succesul medicamentului a fost unul dintre cele mai spectaculoase din istoria produselor farmaceutice.
În anul 2000, Viagra - numele sub care a fost comercializat - reprezenta 92% din totalul vânzărilor de medicamente pentru tratarea disfuncţiei erectile, la nivel global. Chiar dacă ulterior vânzările au mai scăzut, datorită intrării pe piaţă a unor competitori (alte medicamente care tratau aceeaşi problemă), pastila albastră în formă de romb rămâne un succes incontestabil al comerţului cu medicamente.

Citratul de sildenafil (o să-i spunem, mai scurt, sildenafil) aparţine unei clase de compuşi chimici cunoscuţi sub denumirea de inhibitori ai fosfodiesterazei tip 5 şi are ca efect modificarea fluxului sangvin în anumite ţesuturi ale corpului. În cazul celui mai cunoscut efect al său (da, acela care care are legătură cu sexul), e vorba despre stimularea circulaţiei sângelui în corpii cavernoşi ai penisului.

Dar acest organ nu este singurul care răspunde la administrarea de sildenafil. De-a lungul celor câţiva ani de la lansarea sa, s-a descoperit că şi alte organe şi ţesuturi reacţionează la acest medicament, iar pe baza acestor descoperiri, cercetătorii au formulat (şi continuă să o facă) alte şi alte recomandări privind folosirea, pentru diverse probleme de sănătate, a sildenafilului, depăşind cu mult promisiunea iniţială - rezolvarea unor dificultăţi sexuale.
Prin urmare, iată şi câteva noi indicaţii ale medicamentului, cum se spune în limbajul companiilor farma:

Hipertensiunea arterială pulmonară este una dintre afecţiunile în care se foloseşte mult citratul de sildenafil. Compania Pfizer a pus pe piaţă un alt produs ce conţine aceeaşi substanţă, dar căruia i-a dat o denumire diferită (Revatio) şi o înfăţişare diferită (pastile rotunde, albe), lăsând ca numele de Viagra să fie utilizată doar pentru medicamentul destinat tratării disfuncţiei erectile.

Hipertensiunea arterială pulmonară este o boală care, netratată, poate duce la deces prin insuficienţă cardiacă. Vasele sangvine ale plămânilor se îngustează şi devin rigide, iar ventriculul drept al inimii face eforturi anormal de mari pentru a asigura circulaţia sângelui prin aceste vase. Cu timpul, nu mai poate face faţă solicitării, apărând insuficienţa cardiacă dreaptă. Sidenafilul acţionează relaxând pereţii vaselor pulmonare; se reduce astfel efortul depus de ventricul şi este stimulată circulaţia sângelui prin reţeaua vasculară a plămânilor.

Pe baza unui studiu de mică amploare, o echipă de cercetători itelieni susţine că sildenafilul ajută direct inima, contribuind la refacerea structurii normale a miocardului, în cazul unor pacienţi suferind de obezitate, diabet tip II şi hipertrofie cardiacă.
Răul de altitudine, care apare la alpinişti în cazul expunerii la aerul rarefiat de la înălţimi mari, este o altă problemă în care sildenafilul poate fi util, deoarece combate cea mai periculos efect acestei afecţiuni: edemul pulmonar de altitudine (acumularea de lichid în plămâni, care împiedică respiraţia). Tratamentul presupune, în primul rând, coborârea rapidă a alpiniştilor afectaţi la altitudini mai mici, dar uneori, acest lucru nu e posibil imediat. În ultimii ani, au fost dezvoltate diferite tratamente medicamentoase pentru combaterea edemului pulmonar de altitudine, iar recent, în anul 2006, un grup de specialişti americani şi britanici care lucrau în cadrul organizaţiei Himalayan Rescue Association au experimentat tratarea unor alpinişti chiar la mare altitudine: într-o clinică din Nepal, situată la 4.240 m, în Himalaya, alpiniştilor li s-au administrat medicamente (printre care sildenafil) pentru combaterea edemului pulmonar, cu rezultate bune.

Iar şi mai recent, în acest an, un studiu a ajuns la concluzia că sildenafilul ar putea fi utilizat chiar pentru tratamentul cancerului. Cercetarea, vizând tratarea melanomului malign (cea mai agresivă formă de cancer al pielii) a fost realizată deocamdată pe animale (şoareci), oamenii de ştiinţă de la Institutul din Mannheim, Germania, constatând că, dintre animalele atinse de melanom, cele tratate cu sildenafil au trăit de două ori mai mult decât semenii lor.
Una peste alta, sildenafilul pare să fie util în multe situaţii - cine ştie ce alte noi întrebuinţări i se vor mai găsi Timpul ne va spune dacă această substanţă, care şi-a început cariera ca tratament împotriva hipertensiunii arteriale, a cunoscut succesul ca leac împotriva impotenţei şi a ajuns să trateze de la rău de altitudine până la insuficienţă cardiacă, îşi va ţine toate promisiunile pe care le face în acest momernt. Oricum, nu e rău pentru o doctorie a cărei principală utilizare a fost descoperită din întâmplare... descopera

Solutia Chinei pentru Europa: Colacul de salvare "Hua Ou"

Chinezii s-au hotarat, in sfarsit, sa arunce “colacul de salvare” europenilor. Banca Centrala a Chinei a anuntat ca va infiinta un nou vehicul de investitii cu o valoare estimata la 300 de miliarde de dolari. Acesta va cuprinde doua fonduri, unul pentru investitii in Statele Unite si altul pentru Europa.

Vehiculul de investitii va fi administrat de Administratia de Stat pentru Gestionarea Rezervelor Valutare a Chinei, institutie care gestioneza rezervele de 3200 miliarde de doalari ale Bancii Centrale Chineze

Cele doua fonduri, Hua Mei, pentru Statele Unite, si Hua Ou, pentru Europa, sunt destinate investitiilor cu grad ridicat de profitabilitate facute in strainatate.

Informatia, prezentata de Reuters, vine sa confirme estimarile facute recent de DailyBusiness.ro, care scria faptul ca chinezii nu se vor implica rezolvarea crizei datoriilor din Europa pana ce nu vor primi garantii concrete ca nu vor arunca banii pe fereastra.

Unul dintre oficialii chinezi, Li Daokui, care conduce si centrul China in Economia Mondiala, a declarat, recent, pentru Le Figaro, ca Beijingul ar putea oferi Europei sprijin financiar totalizand 100 miliarde dolari, "insa trebuie indeplinite unele conditii, iar Europa sa arate "putin mai multa intelegere pentru interesele Chinei".

Printre altele, China este interesata de preluarea unor companii europene, in special din sectorul utilitatilor. 

"China este gata sa ajute Europa. Prima conditie ar fi siguranta ca Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara va fi eficienta in a ajuta la stabilizarea situatiei din Europa", a spus consilierul Li Daokui.     

Intrebat daca autoritatile chineze vor cere ceva in schimbul sprijinului, consilierul a afirmat ca "nu ar fi nerezonabil sa se ceara macar un pic mai multa intelegere pentru interesele Chinei".     

China este interesata sa salveze Europa mai cu seama ca UE atrage o cincime din exporturile sale. Scaderea cererii de pe piata europeana a lovit livrarile externe ale celui mai mare exportator mondial. 

Agravarea situatiei ar putea sa puna in pericol milioane de locuri de munca din China, potrivit unor sefi de companii si analisti, transmite AFP.

Astfel, s-a ajuns ca, in cel de-al treilea trimestru al anului, avansul economiei chineze a fost de numai 9,1%, cel mai scazut nivel din 2009.

In plus, China are deja o expunere la datoriile tarilor din zona euro estimata la 600 de miliarde de euro, in urma investirii a 25% din rezervele valutare de 3.200 de miliarde de dolari in active in euro.

Chinezii vor sa “cucereasca” taramul fagaduintei

Chinezii au mari interese economice si in Statele Unite, principala lor piata de desfacere pentru produsele de export. 

Cel mai mare dezvoltator chinez, ca valoare de piata, China State Construction Engineering Corp. A anuntat, recent, ca intentioneaza sa cumpere a compania de constructii din SUA anul viitor, parte a unui plan de investitii de doua miliarde de dolari pe aceasta piata.

Oficialii companiei chineze au spus ca au pe lista scurta de achizitii doua posibile tinte de preluat, incluzand una cu vanzari anuale de 1 miliard de dolari, insa fara a oferi detalii, relateaza Bloomberg. 

China State, care a mai fost implicata in lucrari de constructii in SUA, planuieste de asemenea parteneriate publie-private in SUA in urmatorii 5 ani. Compania chineze tinteste sa creasca ponderea incasarilor din SUA de la 5%, la 15% in urmatorii 5 ani. dailybusiness

joi, 8 decembrie 2011

Europa celor 23

România face parte dintre cele şase ţări care nu fac parte din zona euro, dar care au acceptat să adere la noul tratat interguvernamental pe care zona euro vrea să-l stabilească în vederea consolidării disciplinei fiscale, informează NewsIN.
Oficialul UE nu a numit ţările din afara zonei euro care se vor alătura deciziilor pe care le vor lua liderii din cele 17 state care au adoptat moneda unică, scrie NewsiN.

Liderii Uniunii Europene au căzut de acord, joi noaptea, în privinţa încheierii unui acord interguvernamental între ţările zonei euro, care să înăsprească disciplina fiscală, dar au eşuat în încercarea de a modifica tratatul UE, în special din cauza opoziţiei Marii Britanii.

Premierul britanic David Cameron a pus condiţii pe care Franţa şi Germania le-au considerat "inacceptabile".

Acordul interguvernamental pe care îl vor negocia cele 17 ţări membre UE este deschis oricăror alte ţări care doresc să se alăture, informează NewsIn. Decizia liderilor UE indică perspectiva unei "Europe cu două viteze".

Fiecare stat din zona euro va trebui să adopte o "nouă regulă bugetară" la "nivel constituţional sau echivalent", care să afirme că bugetul naţional "trebuie în principiu să fie la echilibru".

Comisia Europeană va trebui să definească principiile acestei "reguli de aur", preţuită de preşeditele francez Nicolas Sarkozy, care nu a reuşit însă să impună adoptarea ei în Franţa.

"Curtea de Justiţie va avea autoritate pentru a verifica transpunerea acestei reguli la nivel naţional", adaugă proiectul de comunicat.

Este prevăzut de asemenea să devină aproape automate sancţiunile pentru ţările al căror deficit public depăşeşte 3 la sută din PIB sau în care nivelul datoriei globale creşte prea mult.

"Imediat ce Comisia Europeană declară că un stat membru depăşeşte nivelul de 3 la sută, vor fi consecinţe automate, cu excepţia cazului în care Consiliul (printr-un vot al statelor zonei euro) decide altceva, cu majoritate calificată", potrivit textului. "Circumstanţe excepţionale" pot fi "luate în calcul".

"Stabilitatea şi integritatea Uniunii Economice şi Monetare şi a Uniunii Europene în ansamblul său necesită punerea rapidă şi energică în aplicare a măsurilor deja convenite, precum şi măsuri ulterioare calitative în privința unei uniuni fiscale reale în zona euro", spune proiectul obţinut de Reuters.

Liderii europeni intenţionează să introducă mecanismul de stabilitate europeană (ESM) din iulie 2012, acesta urmând să primească licență bancară. Proiectul spune, de asemenea, că actualul fond european de stabilitate financiară (EFSF), care va mai funcţiona până la mijlocul lui 2013, şi ESM, ar putea rula în paralel pentru un an.

Capacitatea de creditare maximă a ESM, stabilită la 500 miliarde de euro, nu va fi diminuată de banii cheltuiți de EFSF, cum era planul iniţial.

Germania s-au opus propunerii de acordare a unei licenţe bancare ESM, emiterii obligațiunilor comune zonei euro şi funcţionării în paralel a EFSF şi ESM, potrivit unui oficial de rang înalt al Germaniei, citat de Reuters.

O licenţă bancară ar permite ESM accesul la fondul de bailout al Băncii Centrale Europene, sprijinindu-i capacitatea de a face faţă crizei datoriilor zonei euro. Proiectul mai prevede și capacitatea ESM de a recapitaliza băncile în mod direct.

Update 07:56România a acceptat noul tratat interguvernamental

România face parte dintre cele şase ţări care nu fac parte din zona euro, dar care au acceptat să adere la noul tratat interguvernamental pe care zona euro vrea să-l stabilească în vederea consolidării disciplinei fiscale, informează NewsIN.

Liderii UE au negociat mai bine de zece ore, joi noaptea, modificarea tratatului UE pentru a introduce măsuri de consolidare fiscală, însă nu au reuşit să ajungă la consens, scrie NewsIn.

Marea Britanie, care nu face parte din zona euro, a fost principalul stat care s-au opus modificării tratatului UE şi a pus condiţii "inacceptabile", a anunţat vineri dimineaţa preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, într-o conferinţă de presă.

Sarkozy a precizat că şi Ungaria a decis să rămână în afara tratatului propus, în timp ce Republica Cehă şi Suedia au vrut mai întâi să-şi consulte parlamentele. "Toate celelalte state au dorit să se alăture tratatului interguvernamental", a precizat liderul francez.

România ar dori să ia parte la deciziile luate în zona euro, întrucât acestea îi afectează pe cetăţenii săi, a declarat joi preşedintele Traian Băsescu, la Congresul PPE de la Marsilia, adăugând că economia ţării noastre a avut de suferit din cauza indeciziei de pe plan european.

"România nu poate accepta o Uniune Europeană cu două categorii de state. România ar vrea să participe la deciziile din zona euro, pentru că orice decizie sau orice lipsă de decizie afectează viaţa de zi cu zi a cetăţenilor din România. Soluţia pentru criză este să rămânem uniţi, să rămânem UE cu 27 de membri, şi nu UE cu 17 membri", a mai spus Traian Băsescu.

Update 07:49Noul acord interguvernamental trebuie să fie gata până în martie

Liderii celor 17 ţări din zona euro şi-au propus ca până în martie să aprobe noul tratat interguvernamental pe care îl vor încheia în vederea consolidării disciplinei fiscale, a anunţat vineri dimineaţa preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

Update 07:39Cine s-a opus modificării tratatului UE

Marea Britanie şi Ungaria, state care nu au adoptat moneda comună, au fost cele două ţări care s-au opus modificării tratatului UE, a declarat vineri dimineaţa, într-o conferinţă de presă, preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

"Facem tot ce putem pentru a salva euro", a asigurat preşedintele francez.

Îndatorarea la care au ajuns unele ţări membre euro, între care Grecia şi Irlanda, au adus moneda unică europeană în pragul colapsului.

Liderii Uniunii Europene au căzut de acord, joi noaptea, în privinţa încheierii unui acord interguvernamental între ţările zonei euro, care să înăsprească disciplina fiscală, dar au eşuat în încercarea de a modifica tratatul UE, în special din cauza opoziţiei Marii Britanii. Premierul britanic David Cameron a pus condiţii pe care Franţa şi Germania le-au considerat "inacceptabile".

Update 07:36Eşec şi în acordul pe tema euroobligaţiunilor în zona euro

Statele din zona euro nu au reuşit să ajungă la un acord, vineri, pentru emiterea, chiar şi într-un viitor îndepărtat, a euroobligaţiunilor pentru mutualizarea datoriilor, a declarat preşedintele UE Herman Van Rompuy, după o noapte de tratative.

"Nu avem un acord în această noapte pe acest subiect", a recunoscut el în faţa presei la Bruxelles, adăugând că liderii Uniunii monetare au cerut instituţiilor europene să-şi "continue" lucrările pe această temă, informează MEDIAFAX.

Update 06:51Eşec în negocierile pentru modificarea tratatului UE

Liderii Uniunii Europene au căzut de acord, joi noaptea, în privinţa încheierii unui acord interguvernamental între ţările zonei euro, care să înăsprească disciplina fiscală, dar au eşuat în încercarea de a modifica tratatul UE, în special din cauza opoziţiei Marii Britanii.

Premierul britanic David Cameron a pus condiţii pe care Franţa şi Germania le-au considerat "inacceptabile".

Acordul interguvernamental pe care îl vor negocia cele 17 ţări membre UE este deschis oricăror alte ţări care doresc să se alăture. Decizia liderilor UE indică perspectiva unei "Europe cu două viteze".

money

Stramosii

Stramosii